Prețurile grâului european influențate de frigul polar care a lovit America

Prețurile grâului cresc din nou, ca răspuns la frigul polar care a lovit culturile americane. La rândul său, clima uscată din Argentina face ca prețul porumbului să crească.

Prețurile grâului au avut o miscare ascendentă marți, pe Euronext. Piața cerealelor este influențată de frigul polar care a lovit Statele Unite în weekendul trecut, cu minime care au ajuns la -20°C, în principalele zone producătoare de grâu ale țării. Absența stratului de zăpadă în timpul acestui episod climatic a expus culturile unui mare risc de îngheț.

Clima uscată persistentă din Argentina întârzie însămânțarea porumbului și împiedica dezvoltarea culturilor existente. De asemenea, Egiptul cumpără în prezent grâul încărcat pentru februarie.

Euronext: Prețurile grâului si porumbului

În jurul orei 13.00, grâul Euronext cu scadență în martie 2023 a crescut cu 1,50 €/t, ajungând la 313,25 €/t, în timp ce grâul care are contractul în mai 2023 s-a apreciat cu 2 €/t,ajungând la valoarea de 310,25 €/t.

Porumbul Euronext pentru livrarea în martie 2023 a crescut cu 3,50 EUR/t, ajungând la 299,50 EUR/t, iar cel cu termenul din iunie 2023 a crescut cu 3,50 EUR/t, vânzându-se cu  298,75 EUR/t.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole