Fostul ministru al Agriculturii, condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare

22

Ioan Avram Muresan a fost condamnat definitiv, luni, de instanta suprema, la sapte ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de deturnare de fonduri. Completul de cinci judecatori al instantei supreme a mentinut astfel condamnarea decisa, in aprilie 2011, in cazul lui Ioan Avram Muresan de catre instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie care a judecat la fond acest dosar. Instanta urmeaza sa emita mandatul de executare a pedepsei, care va fi trimis in cazul lui Ioan Avram Muresan la Serviciul Urmariri din Politia Baia Mare, pentru punerea in executare.


De asemenea, Completul de cinci judecatori a pastrat si sentintele decise in cazul celorlalti inculpati din dosar.
Astfel, Ioan Enea Truta a ramas cu pedeapsa de sapte ani de inchisoare cu executare pentru deturnare de fonduri si a fost achitat pentru complicitate la luare de mita, iar Silvia Capitanu (fosta Buzatu) a primit o pedeapsa de cinci ani de inchisoare cu executare pentru deturnare de fonduri, scrie MEDIAFAX.
Si in cazul acestora, instanta va emite mandatele de executare a pedepselor primite.
Pe latura civila, instanta i-a obligat pe cei trei, in solidar, la plata a 2.950.768,89 lei despagubiri civile catre Ministerul Agriculturii.
Jiga Dan a fost achitat pe motiv ca fapta nu exista in cazul acuzatiei de luare de mita.

Citește și

Cmentariile sunt închise