Fost ministru al Agriculturii, 4 ani de închisoare cu executare

34

fuiaStelian Fuia, fost ministru al Agriculturii în perioada 9 februarie 2012-7 mai 2012, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la patru ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu şi prejudicierea statului cu 1,6 milioane de lei în afacerea Fundulea.

Fostul deputat democrat-liberal este acuzat de Direcţia Naţională Anticorupţie că în perioada 2005-2007, pe vremea când conducea Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, că a vândut imobile ale staţiunii în valoare de 1,6 milioane de lei. Valoare la care cladirile au fost înstrăinate a fost de aproape şapte ori mai mica decât în realitate.

Potrivit Mediafax, Stelian Fuia va contesta decizia Curţii de Apel Bucureşti:„Aşteptăm să vedem motivarea. Vom ataca decizia Curţii de Apel. Nu comentez mai mult deocamdată asupra deciziilor instanţei. Mă consider nevinovat”.

În afară de cei patru ani de închisoare cu executare, procurorii au mai dispus să îi fie interzise mai multe drepturi civile, pe o perioadă de patru ani după executare pedepsei.

Tot în dosarul „Fundulea”, Daniel State, cumnatul lui Fuia, asociat la SC Procera Agrochemicals, Dragoş Alin Paraschivoiu, director la o societate specializată în agricultură, şi executorul judecătoresc Constantin Oprişan au mai fost condamnaţi la trei ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. În plus, judecătorii au dispus şi confiscarea sumei de 61.000 de lei de la fiecare dintre cei patru inculpaţi.

Decizia Curţii de Apel nu este una definitivă şi poate fi contestată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (Sursa: agropress.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise