Fonduri europene pentru primării! Ministerul Agriculturii pune la bătaie 300 milioane EURO

La fel ca și în precedentul exercițiu financiar, în perioada 2023-2027, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a alocat o sumă importantă de bani infrastructurii din spațiul rural. Potrivit documentului publicat de MADR, un buget de 100 de milioane de euro, fonduri europene, este alocat pentru crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă, iar aproximativ 200 de milioane de euro vor fi investiți în proiecte pentru crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural.

Fonduri europene pentru crearea/modernizarea infrastructurii rutiere de bază din spațiul rural

În cadrul intervenției vor fi prioritizate proiectele prin care se va urmări deservirea unei populații cât mai mare, care asigură legătura cu cât mai multe căi rutiere principale sau alte căi de transport, precum și proiectele care au un rol multiplu, respectiv asigură accesibilizarea unui număr cât mai mare de agenți economici, a zonelor turistice, a investițiilor sociale sau a altor investiții finanțate din fonduri europene.

Beneficiarii vor fi comunele (Unități Administrativ Teritoriale) și asociațiile acestora înființate conform legislației naționale în vigoare.

Condiții eligibilitate:

  1. Solicitantul trebuie să nu fie în incapacitate de plată;
  2. Investiția trebuie să se realizeze în spațiul rural;
  3. Solicitantul trebuie să facă dovada proprietății/administrării terenului/bunului pe care se realizează investiția.

Valoarea sprijinului va fi de maximum 1.000.000 euro/beneficiar. Intensitatea sprijinului public nerambursabil raportată la costurile eligibile per proiect va fi de 100%.

Fonduri europene pentru crearea/modernizarea infrastructurii de acces agricolă

În cadrul intervenției vor fi prioritizate proiectele prin care se va urmări deservirea unei suprafețe agricole cât mai mare, care asigură accesul unui număr cât mai mare de agenți agricoli, precum și proiectele care sunt implementate în UAT-uri cu un areal agricol cât mai mare.

Beneficiarii sunt Unitățile Administrativ Teritoriale și asociațiile acestora înființate conform legislației naționale în vigoare.

Condiții eligibilitate:

  1. Solicitantul trebuie să nu fie în insolvență sau incapacitate de plată;
  2. Investiția trebuie să fie racordată la un drum existent sau se asigură conectivitatea la acesta printr-o altă metodă (de ex: debarcader, ponton de acostare nave transport cereale, etc);
  3. Solicitantul trebuie să facă dovada proprietății/administrării terenului pe care se realizează investiția.

Valoarea sprijinului va fi de maximum 1.000.000 euro/beneficiar. Intensitatea sprijinului public nerambursabil raportată la costurile eligibile per proiect va fi de 100%.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole