200.000 EURO/proiect – Fonduri europene pentru antreprenorii din mediul rural

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat în consulare publică Ghidul final pentru submăsura 6.4 – „Sprijin pentru investiţii în crearea şi dezvoltarea de activităţi neagricole”. Totodată, instituția se pregătește să lanseze sesiunea de depunere a proiectelor pentru finanțare din fonduri europene, începând cu data de 2 noiembrie.

Scopul acestei submăsuri este sprijinirea microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din mediul rural, care își creează sau dezvoltă activități non-agricole, astfel stimulând mediul de afaceri, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale și reducerea diferențelor dintre mediul rural și urban, arată AFIR.

Bugetul total pentru submăsura 6.4, pentru finanțarea activităților neagricole, este de 100 milioane de euro, iar sprijinul nerambursabil din fonduri europene nu va depăși 200.000 euro/beneficiar pe trei ani fiscali, conform regulilor sprijinului de minimis. Intensitatea sprijinului din fonduri europene este de 70%, însă aceasta poate ajunge până la 90% pentru activități de producție.

Beneficiari eligibili pentru fonduri europene prin submăsura 6.4 sunt:

  • micro-întreprinderi și întreprinderi non-agricole mici, existente și nou înființate în spațiul rural;
  • fermierii sau membrii unor gospodării agricole care își diversifică activitatea de bază (agricolă) prin dezvoltarea unor activități non-agricole în zona rurală, cu excepția persoanelor fizice neautorizate.

Sesiunea de depunere a cererilor de finanțare se va desfășura în parioada 2 noiembrie 2021, ora 09:00 – 1 februarie 2022, ora 16:00.

Ghidul solicitantului poate fi consultat pe site-ul AFIR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole