Fonduri europene 2023 – Măsurile de finanțare care se lansează luna viitoare

Fermierii care vor să acceseze fonduri europene în anul 2023 mai au foarte puțin de așteptat până la lansarea primelor linii de finanțare. Potrivit Ministerului Agriculturii, sunt patru intervenții care urmează să fie lansate luna viitoare.

Cererile urmează să fie depuse la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) începând cu data de 30 iunie, dacă se respectă calendarul anunțat de către directorul general al instituției. 

Fonduri europene 2023 – infrastructura de irigații

Două dintre intervențiile pregătite pentru lansare sunt cele pentru modernizarea infrastructurii de irigații, respectiv înființarea sistemelor de irigații. Pentru aceste două linii de finanțare, Ministerul Agriculturii pune la bătaie, în total, peste 500 de milioane de euro. Pentru modernizarea infrastructurii de irigații, valoarea sprijinului va fi de maximum 1,5 milioane de euro/beneficiar, cu o intensitate de 100%. În schimb, înființarea sistemelor de irigații presupune un sprijin de maximum 500.000 euro/beneficiar, cu o intensitate de 65%.

Fonduri europene 2023 – instalarea tinerilor fermieri

Pe lângă aceste două măsuri, AFIR va lansa tot la finalul lunii următoare linia de finanțare pentru instalarea tinerilor fermieri. Aici, sprijinul este de 70.000 euro/fermă, cu o intensitate de 100%. Mai multe detalii despre această intervenție puteți afla AICI (click).

Fonduri europene 2023 – transfer de cunoștințe

Ultima linie de finanțare planificată pentru luna iunie este cea pentru transferul de cunoștințe. Bugetul aici este de aproape 2 milioane de euro, fiind o intervenție destinată cursurilor pentru fermieri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole