28 iulie 2021 - 05:11

FOLIA PENTRU SILOZ, UN ARTICOL DE NELIPSIT IN PERIOADA URMATOARE

Un fermier iscusit acorda o atentie deosebita alegerii foliei pentru siloz.

Atunci cand vine vorba de a obtine un siloz bun, daca esti fermier cu experienta, stii ce produse sa cauti si gasesti o cale eficienta pentru asta.  Daca esti la inceput de drum, specialistii nostri de la Super Farm Land iti explica cum sa faci siloz de calitate, folosind tot echipamentul necesar: folie siloz, folie de etansare, prelata de protectie.

Acestia iti pun la dispozitie pe site-ul lor superfarmland.com folie siloz pe care o poti folosi cu incredere in obtinerea silozului propriu zis.

O folie siloz eficienta este cea in mai multe straturi si in grosimea potrivita. Aceasta folie este speciala, dedicata insilozarii. Este eficienta cea care reuseste sa pastreze hrana animalelor la adevarata lor valoare nutritionala.

Folia siloz de la Super Farm Land este produsa cu cea mai noua tehnica de extrudere, in fabricarea ei s-au folosit materii prime de calitate, si este fabricata in Germania. Se utilizeaza folia pentru agricultura si in alte scopuri, ca de exemplu pentru a acoperi obiecte diverse sau in constructii.

Care sunt avantajele foliei siloz?

Printre avantajele utilizarii unei folii pentru siloz, denumita SuperFol pe site-ul Superfarmland.com, se pot enumara urmatoarele:

  • Este impermeabila
  • Se etanseaza perfect, oxigenul nu poate sa patrunda, astfel incat folia devine o bariera eficienta contra aerului si apei din exterior; acopera nevoia de a dezvolta bacterii lactice, necesare pentru producerea silozului
  • Are protectie UV: protectie sporita contra radiatiilor UV fiind opaca, ceea ce asigura o temperatura echilibrata in siloz
  • Are o rezistenta indelungata, fiind ambalata in role usor de manipulat, este mai rezistenta la impact si la rupere
  • Dimensiuni variate, grosimea foliei este un aspect de luat in considerare pentru durata lunga de viata a acesteia, la cat mai multe sezoane

Folia alb-negru reprezinta cea mai aleasa cale pentru protejarea eficienta a nutretului pentru animale.

Cum obtii siloz de calitate?

  • terenul pe care cultivi silozul trebuie sa aiba pamant fertil
  • semintele care urmeaza a fi plantate trebuie sa fie foarte calitative, pentru a aduce rod bun
  • perioada recoltei este importanta
  • tocatura sa fie de 2 cm
  • fiecare cultura are timpul propriu de insilozare( lucerna sau trifoiul rosu prezinta o insolizare mai dificila

Procedeele folosite pentru obtinerea silozului sunt diferite pentru fiecare tip de planta, insa pentru conservarea, protectia sporita si pastrarea in conditii optime a silozului, este necesara folia de siloz de preferat din portofoliul site-ului superfarmland.com.