Focar de rabie la bovine în judeţul Mureş

22

vacilapte

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Mureş a anunţat miercuri, 2 octombrie a.c., apariţia unui focar de rabie la bovine în satul Idicel Pădure, comuna Brâncoveneşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei, declararea focarului de rabie a fost făcută de Primăria Brâncoveneşti, în a doua parte a lunii septembrie, când s-a făcut ancheta epidemiologică şi s-a elaborat planul de măsuri. DSVSA Mureş a dispus interzicerea mişcării animalelor în şi din zonă pentru o perioadă de 30 de zile, notează Agroinfo.

„În focarul de boală au fost identificate toate animalele şi au fost vaccinate de necesitate animalele susceptibile în vârstă de peste două luni. Toate animalele din focar au fost puse sub observaţie pentru o perioadă de 14 zile şi s-a dispus interzicerea mişcării animalelor în şi din focar pentru o perioadă de 30 de zile. Conform legislaţiei în vigoare, au fost înştiinţate dispensarul uman din localitate asupra persoanelor care au venit în contact cu animalul depistat pozitiv şi Direcţia de Sănătate Publică. Avertizăm pe această cale toţi cetăţenii să evite contactul cu animalele moarte, cu animalele care prezintă semne nervoase şi să anunţe medicii veterinari”, se precizează în comunicat. (Integral pe fabricadelapte.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise