23 ianuarie 2022 - 17:41

Focar de pestă porcină africană, depistat în București! Autoritățile intervin de urgență

Un nou focar de pestă porcină africană a fost depistat în București! Este vorba despre o gospodărie individuală, aflată în sectorul 6 din Capitală, în zona Giulești, spre Lacul Morii, informează Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6.

”Am fost informat că în Sectorul 6 există un focar de pestă porcină. Am participat deja la o şedinţă a Comitetului Municipiului București pentru de Situații de Urgență (CMBSU) în care am discutat și am decis planul pentru eliminarea focarului”, a precizat Ciucu.

Potrivit primarului, Poliția Locală a Sectorului 6 și Direcția de Servicii Publice a Primăriei Sectorului 6 vor interveni mâine, conform planului adoptat azi, sub îndrumarea metodologică a Direcției Sanitare și Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) pentru a elimina focarul de infecție și pericolul reprezentat de către acesta.

Noi focare de pestă porcină africană continuă să fie depistate în toate zonele țării. Potrivit ultimei actualizări furnizate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în data de 24 septembrie erau active un număr de 620 de focare pestă porcină africană.