25 iunie 2021 - 01:36

FOCAR de COVID-19 intr-o ferma din Germania! 480 de angajati, inclusiv romani, plasati in CARANTINA

Focar de COVID-19 la o ferma agricolă din Germania, unde majoritatea sunt muncitori români! Circa 480 de angajaţi ai unei ferme agricole germane au fost plasaţi de urgență în carantină după ce au fost identificați 174 dintre muncitorii sezonieri infectați de virusul SARS-CoV-2. Printre lucrătorii se află inclusiv cetățeni români care au fost testaţi pozitiv cu Covid-19, au declarat surse oficiale pentru AFP, citate de News.ro.

În total 174 de muncitori sezonieri – originari din Ungaria, România, Bulgaria şi Ucraina – au fost testaţi pozitiv cu coronavirus (SARS-CoV-2). Cazurile au fost depistate într-o fermă din Bavaria (vest), comuna Manning, unde se culeg castraveţi. Anunțul a fost făcut duminică, 26 iulie 2020, într-o conferinţă de presă de către administratorul districtului Dingolfing-Landau, Werner Bumeder.

Toţi muncitorii sezonieri şi oficialii din exploataţie au fost plasaţi în carantină la faţa locului şi separaţi în funcţie de faptul sunt pozitivi sau negativi cu covid-19. Potrivit oficialului german niciun angajat nu a fost spitalizat. Cu toate acestea, postul bavarez de radio BR24 pe Twitter a tranmis că un angajat ar fi fost spitalizat, scrie news.ro.

Ministrul Sănătăţii din Bavaria Melanie Huml a dat asigurări că autorităţile iau ”foarte în serios” situaţia şi că preconizează să organizeze campanii de testare în alte ferme din regiune. Locuitorii din comuna Manning – unde a fost detectat acest nou focar activ – se vor putea testa gratuit, a anunţat ea, insistând asupra faptului că acesta este un lucru important mai ales pentru cei care plănuiesc să plece în vacanţă.

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat duminică faptul că, la o fermă din regiunea germană Dingolfing-Landau, la care majoritatea celor 480 de angajaţi sunt români, s-au făcut testări şi s-a instituit carantina, însă rezultatul testărilor nu a fost comunicat încă Oficiului consular şi nici nu există cereri de asistenţă consulară.din partea vreunui cetăţean român, scrie News.ro.

CITESTE SI: Ferma de familie ULTRAMODERNA. Vacile asculta muzica simfonica si merg singure la robotul de muls

Comments are closed.