FNGCIMM garantează creditele acordate de Banca Comercială Carpatica beneficiarilor măsurii 215 – păsări

17

FNGCIMM a semnat cbani_bancau Banca Comercială Carpatica și Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură, un act adițional la Convenția privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii măsurii 215 – Plăți privind bunăstarea animalelor – păsări, aferente sesiunii I – anul III de angajament. Semnarea acestui document permite clienților Băncii Comerciale Carpatica accesarea unor credite garantate în procent de maxim 80% de către FNGCIMM, în baza adeverinței eliberate de APIA.

Beneficiarii, IMM-uri definite conform legii, trebuie să se încadreze în criteriile de eligibilitate ale finanțatorului, să dețină adeverințele emise de APIA, să nu se afle în dificultate financiară în sensul prevederilor Comunicării Comisiei Europene privind orientările comunitare, privind ajutorul de stat pentru salvarea și restructurarea intreprinderilor în dificultate și să nu beneficieze de garanții de la alte Fonduri de garantare pentru finanțarea accesată.

Pentru acordarea garanției se plătește un singur comision de garantare, stabilit pe baza ratingului atribuit de instituția finanțatoare în funcție de suma efectiv garantată, în conformitate cu pct. 3.3. din Comunicarea Comisiei Europene și Ordinul Ministrului nr. 40/2009 – MADR. (Integral pe gazetadeagricultura.info )

Citește și

Cmentariile sunt închise