FMI nu agreează reducerea TVA la pâine

14

lagrdess

Experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) sunt reticenți vizavi de  eficienţa reducerii TVA la pâine şi nu le place ideea, dar decizia aparţine, până la urmă, Guvernului, a declarat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

“Cei de la FMI sunt sceptici, nu le place ideea, dar până la urmă este decizia noastră. Dacă noi putem să arătăm că măsura este sustenabilă…aici va conta foarte mult colaborarea din partea mediului privat, dacă ei ne vor ajuta să combatem evaziunea fiscală şi să avem încasări bune, se va dovedi un proiect de succes. Dacă vor considera că şi la 9% este prea mare TVA-ul şi nu trebuie să îl plătească, înseamnă că am greşit noi, dar merită încercat”, a spus Ponta la Digi 24.

Guvernul va efectua la sfârşitul lunii iulie prima rectificare bugetară din acest an, prin care se speră că vor fi asigurate fonduri care să facă posibilă reducerea TVA la pâine, măsură care ar putea fi însă aplicată, probabil, doar din luna septembrie, a declarat recent premierul Victor Ponta.

El a precizat că reducerea TVA la pâine, anunţată iniţial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicată nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevăzută să fie efectuată la 30 iulie, ci “probabil 1 septembrie, dacă totul este foarte bine”.

Premierul a explicat totodată că este necesar să existe şi o opinie favorabilă din partea FMI. (Sursa: fabricadelapte.ro, sursa foto: theguardian.co.uk)

Citește și

Cmentariile sunt închise