Florile de tei previn cancerul

40

Iată ce afecţiuni poţi trata cu aceste leacuri parfumate

Agitaţia, insomnia, tusea sau cearcănele, toate îşi găsesc leacul în ceaiul de tei. Parfumată şi cu un gust plăcut, infuzia de flori de tei aduce multe beneficii organismului nostru. Iată care sunt acestea.

 

Este un sedativ natural

Florile de tei acţionează pozitiv asupra sistemului nervos. Uleiul volatil conţinut are efect antiseptic şi neurosedativ, fiind recomandat în cazul stărilor de iritabilitate, anxietate sau chiar şi în cazul atacurilor de panică.

Reduce aciditatea gastrică

Infuzia reduce aciditatea gastrică, având un efect benefic în cazul arsurilor stomacale. Mai mult, teiul tratează şi stările de greaţă.

Elimină toxinele din corp

O infuzie caldă de tei are şi efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară.

Calmează tusea

Teiul este eficient şi în calmarea tusei şi în tratarea bronşitei, favorizând funcţionarea propice a căilor respiratorii şi eliminarea secreţiilor excesive.

Previn cancerul

Florile de tei au în compoziţia lor anumite substanţe chimice precum flavonoidele, care se bucură de un puternic rol antioxidant, prevenind apariţia cancerului şi a bolilor de inimă.

Combate insomnia

Pentru combaterea insomniilor şi pentru inducerea unui somn linistit, este indicată consumarea unei ceşti de ceai de tei înainte de a merge la culcare, mai ales în cazul copiilor nervoşi agitaţi.

Întăreşte firul de păr

Infuzia proaspătă de flori de tei împiedică părul să cadă şi-i dă, totodată, strălucire.

Înlătură migrenele

Florile de tei pot fi folosite şi ca remediu naturist şi sedativ în tratarea supărătoarelor dureri de cap şi a celor reumatice.

Ne scapă de cearcăne

Răcită şi aplicată seara, sub formă de comprese, infuzia reduce aspectul negru-violet al pielii de sub ochi.

Click! spune:

Chiar dacă nu se cunosc efecte adverse ale consumului de ceai de tei, nu folosi infuzia în exces şi nici în concentraţie foarte mare.

O poţi consuma periodic, însă cu moderaţie.

Chiar dacă alergiile la florile de tei sunt destul de rare, persoanelor care au des alergii nu li se recomandă să consume ceai de flori de tei pe cale internă sau să stea în preajma teilor înfloriţi.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult