VIDEO – Flăcări în Moldova! Căldura și inconștiența duc la incendii dezastruoase

Valul de căldură care a cuprins de zile bune și România, combinat cu neglijența sau inconștiența unora, duce la incendii cu consecințe tragice uneori.

Un autoturism parcat lângă un lan de grâu a luat foc în această după amiază, pe raza comunei Mihai Eminescu. Din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins cu repeziciune la cultura de cereale, iar proprietarul autoturismului a cerut imediat ajutorul pompierilor.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă. Când pompierii au ajuns la fața locului, flăcările cuprinseseră o parte din lanul de grâu și exista riscul să se extindă la fondul forestier din apropiere. Intervenția s-a dovedit a fi extrem de dificilă din cauza vântului foarte puternic. După mai bine de o oră de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze toate focarele.

Cauza probabila a izbucnirii incendiului o constituie scurtcircuitul la instalația electrică a autoturismului, care a dus la aprinderea vegetației uscate din jur.

- Publicitate -

Un alt incendiu s-a produs, cu puțin timp în urmă, la o cultură de grâu din localitatea Curaturi, comuna Ciurea, județul Iași. Aproximativ 5 ha au ars.
La fața locului a intervenit Detașamentul 2 de Pompieri Iași cu 2 autospeciale de intervenție și stingere cu apă și spumă și un echipaj de intervenție și stingere din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al Comunei Ciurea.

Zilnic apar incendii de vegetație și pompierii fac apel la populație să nu dea foc la miriști sau să arunce resturi de țigări care pot duce la incendii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole