Fisticul combate stresul, colesterolul şi hipertensiunea

Fisticul este duşmanul stresului, tensiunii mari şi colesterolului, potrivit unui nou studiu realizat de Pennsylvania State University, publicat şi în “Hypertension”, revista de sănătate deţinută de American Heart Association. Într-o dietă sănătoasă şi echilibrată, fisticul reduce stresul din viaţa cotidiană la care este supus organismul.

Experţii au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat efectele fisticului pe un eşantion de adulţi nefumători, care totuşi prezentau înalte niveluri de colesterol şi tensiune arterială.

După ce le-au administrat voluntarilor o dietă sănătoasă şi echilibrată şi mici cantităţi de fistic, medicii au observat o evidentă îmbunătăţire a condiţiei fizice a pacienţilor. În foarte scurt timp, tensiunea arterială sistolică a scăzut, rezistenţa vasculară şi frecvenţa cardiacă în situaţii de stress fizic şi mental puternic s-au îmbunătăţit. Pentru a testa stresul, voluntarii au fost supuşi mai întâi unui test de matematică, apoi unei probe de rezistenţă la apa rece. Totodată, acest studiu este primul care arată că includerea fisticului sărat sau nesărat într-o dietă sănătoasă contribuie la reducerea tensiunii arteriale. Fisticul este un aliat preţios pentru sănătatea noastră.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult