Finanțări de 70.000 EURO, respectiv 200.000 EURO/fermă pentru tinerii fermieri

Tinerii fermieri vor avea la dispoziție două linii de finanțare din Planul Național Strategic 2023-2027, însumând peste 400 de milioane de euro. Potrivit informațiilor de la AFIR, intervenția pentru instalarea tinerilor fermieri urmează să fie lansată în cursul acestei veri, iar întregul buget va fi pus la bătaie din prima, adică aproximativ 250 de milioane de euro.

Directorul general al AFIR, George Chiriță, a oferit mai multe informații legate de aceste linii de finanțare într-un interviu recent, acordat publicației StartUp Cafe.

”O să venim în sprijinul tinerilor fermieri. Avem un buget total de 250 de milioane de euro pentru aceștia. Valoarea maximă a sărit de la 50.000 de euro la 70.000 de euro, cu o intensitate de 100%. Vârsta trebuie să fie de maximum 40 de ani, cu cel mult 24 de luni de când și-au înființat forma de organizare. (…) Ghidul a rămas, în principiu, cam același. Noi l-am transmis, iar eventualele modificări pe care le va suferi în Comitetul de Monitorizare o să le transmitem la momentul respectiv. De principiu, a rămas cam același.

Ca noutate, avem intervenția DR-12, investiții în consolidarea exploatațiilor tinerilor fermieri instalați și a fermierilor recent instalați, avem un buget de aproape 170 de milioane de euro. Valoarea maximă a sprijinului public este de 200.000 de euro. De această măsură pot beneficia tinerii fermieri care au finalizat implementarea planului de afaceri cu cel mult 5 ani înaintea depunerii cererii de sprijin. Este ca și o continuare măsurii pentru tinerii fermieri din programul trecut”, a precizat șeful AFIR.

Mai multe detalii despre liniile de finanțare pentru tinerii fermieri puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

4 COMENTARII

  1. Ce bine merg fondurile astea ue? 99%din produsele alimentare de la raft provin din România. Prin gură. Subvenții, fonduri, finanțări, pt a avea marfă alimentară ieftină la raft. Caca, pt avem orice altceva numai produse bune nu. Și nici autohtone,. De ce un tractor costă dublu prin finanțări cu fonduri UE? Și oricare alt produs?

  2. Buna ziua .Ce se intelege prin tanar fermier, Orice persoana fizica sau juridica intre 18 si 40 de ani ca administrator principal de ferma sau doar cei care au fost norocoși ,,,, Instalarea tânărului fermier….. va putea fi si acum tânăr fermier ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole