Finanțare pentru crescătorii de animale! ULTIMA ZI pentru depunerea cererilor

Liniile de finanțare pentru crescătorii de animale deschide de Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) mai rămân deschise doar până mâine, 29 noiembrie 2022. Fermierii care vor să beneficieze de aceste ajutoare trebuie să depună cererile până mâine seară, la ora 22:00.

Crescătorii de animale au la dispoziție două linii de finanțare, una pentru înființarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană, iar cealaltă pentru înființarea stânelor montane.

În acest moment, pentru înființarea centrelor de colectare şi/sau prelucrare a laptelui în zona montană mai sunt disponibili 79.912.200 lei, valoarea maximă eligibilă per proiect fiind de 500.000 lei din care 40% reprezintă ajutor de stat.

Pentru înființarea stânelor montane mai sunt disponibile fonduri în valoare de 34.640.000 lei. Valoarea totală maximă eligibilă a proiectului este de 300.000 lei.

În plus, fermierii din zona montană mai au la dispoziție o linie de finanțare și pentru înființarea centrelor de colectare sau de colectare și prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană. Fondurile disponibile sunt în valoare de 81.614.935 lei.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole