Finanțare de 200.000 EURO pentru firmele din mediul rural! Ce poți să faci cu fondurile europene

În 2024, antreprenorii din mediul rural vor avea posibilitatea să acceseze fonduri europene pentru investiții în crearea și dezvoltarea activităților neagricole, prin intermediul liniei de finanțare DR-29. Astfel, beneficiarii vor putea primi o finanțare de maximum 200.000 de euro, cu o intensitate a sprijinului de 65% fonduri europene.

Potrivit calendarului estimativ lansat recent de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, depunerea proiectelor urmează să înceapă în luna iunie a acestui an, iar bugetul total alocat intervenției DR-29 va fi de 150 de milioane de euro.

Această intervenție este echivalentă cu fosta măsură 6.4 din PNDR 2014-2020, diferența fiind că beneficiarul va trebui să suporte un aport mai mare din fonduri propriii.

”DR-29, o măsură foarte așteptată de către întreprinzătorii din zona rurală, pentru că lor li se adresează, este cunoscută de fermieri ca fosta măsură 6.4 pentru investiții non-agricole. Diferența este că în această ediție, cofinanțarea va fi mai mare, va ajunge la 35%”, a precizat consultantul Neluțu Dogaru pentru AGRO TV.

Condițiile de eligibilitate pentru finanțarea prin DR-29 sunt următoarele:

  • Investiția trebuie să se realizeze în spațiul rural;
  • Solicitantul trebuie să nu fie în insolvență, incapacitate de plată sau în dificultate;
  • Investiția trebuie să se încadreze în cel puțin unul din domeniile sprijinite prin intervenție;
  • Solicitantul trebuie să demonstreze capacitatea de a asigura cofinanțarea investiției;
  • Viabilitatea economică a investiției trebuie să fie demonstrată pe baza prezentării unei documentații tehnico-economice.

Sprijinul se acordă pentru investiții în afaceri neagricole care vizează domeniile de servicii, producție sau turism.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Am un pfa din2010 pe producție agricola în com.matca jud galati….și vrem sa facem un service roti vulcanizare în sat deoarece nu sunt…am teren central cu vad bun și ar fi oportun …..ce ziceți sar putea cu această măsură ex 6,4….încă ceva nu dețin 35 la suta ….ce trebuie sa fac?….nu pot garanta cu terenul în propriete când mai trebuie chirie?……am nevoie de 30….50 mii de euro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole