Festivalul Usturoiului în perioada 7-8 septembrie, în Pasul Tihuta

41

afis Festival

În perioada 7-8 septembrie în Pasul Tihuța din Bistrița-Năsăud, pe drumul care leagă Piatra Fântânele de Ciosa va avea loc Festivalul Usturoiului.

Acesta este organizat de  Asociația Turist în Bistrița-Năsăud care a decis să folosească usturoiul, cu puterile lui miraculoase de a-i apăra pe participanți de forțele răului și de a vindeca bolile, ca laitmotiv al unui eveniment menit să valorifice mitologia populară, legendele locale și superstițiile: Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula. Acestora li se adaugă câteva ”ingrediente” speciale: concursuri și demonstrații gastronomice, cu prepararea de bucate specifice județului Bistrița-Năsăud, jocuri  uitate pentru copii, muzică și dansuri tradiționale, activități sportive cu adrenalină pe măsura practicanților.

Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula aduce invitați speciali și oaspeți de seamă. Și vrem ca povestea noastră să devină un proiect al tuturor. Iar începutul e promițător, pentru că Asociația Turist în Bistrița-Năsăud a reușit să determine să creadă într-o idee o mulțime de oameni, din sfera publică și privată: Emil Radu Moldovan – președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Horea Uioreanu – președintele Consiliului Județean Cluj, Gavril Țărmure – directorul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, primarii comunelor Prundu-Bârgăului (Doru Crișan), Bistrița-Bârgăului (Vasile Labă), Tiha Bârgăului (Vasile Dologa), Josenii Bârgăului (Tudorel Ciotmonda), Lunca Ilvei (Flaviu Lupșan), Leșu (Ioan Pop), Romuli (Ioan Monița), Parva (Ioan Strugari), managerii firmelor RCB Electro 97, Leoni, Alpina Blazna, Coroana Tourism Company

.

Citește și

Cmentariile sunt închise