Festivalul Păstrăvului Făgărăşean are loc în acest weekend la Sâmbăta de Sus

38

piata_pesteFestivalul Păstrăvului Făgărăşean va avea loc la finele acestei săptămâni la Sâmbăta de Sus. Festivalul va cuprinde un concurs de pescuit, târg de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti, show gastronomic, paradă populară spectaculoasă şi nu în ultimul rând program folcloric pe scenă susţinut de interpreţi de muzică populară renumiţi, sunt doar câteva din ingredientele de bază ale festivalului.
Cei care doresc să participe sunt aşteptaţi sâmbătă, 23 mai, în zona turistică de la Sâmbăta de Sus, încă de la primele ore ale dimineţii.
De la ora 8.00 se va da startul concursului de pescuit la care sunt aşteptaţi cât mai mulţi pescari. De la ora 10.30 şi până la ora 20.00 va fi deschis târgul de produse tradiţionale şi meşteşugăreşti. De la ora 11.00 va avea loc ecologizarea pârâului Sâmbăta. Elevi voluntari vor curăţa malurile pârâului Sâmbăta şi se vor reface marcajele de la intersecţia către mănăstire până la poteca Valea Sâmbetei.
De la ora 12.00 , maiştrii bucătari vor face un show gastronomic cu ingrediente specifice Ţării Făgăraşului, respectiv peşte, cartofi şi ceapă roşie.
Tot de la ora 12.00, turiştii vor putea vedea o demonstraţie a reprezentanţilor Clubului Airsoft Braşov.
Cei prezenţi la eveniment vor putea admira între orele 16.00 şi 20.00 o expoziţie a portului popular şi a tradiţiilor din Ţara Făgăraşului. Parada portului popular va debuta la ora 16.00.Programul folcloric pe scenă va începe de la ora 16.30.
Şi duminică sunt aşteptaţi vizitatori în staţiunea turistică. Între orele 9.00- 15.00 va fi organizat târgul de produse tradiţionale. „Festivalul Păstrăvului Făgărăşean“ este la prima ediţie şi este un proiect european finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013, cu sprijinul Guvernului României şi întreprins de Fundaţia Culturală Negru Vodă în perioada 2014-2015. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise