6 decembrie 2021 - 16:13

Festivalul Jocului Fecioresc din Transilvania

Capitala Ardealului se îmbracă în haine de sărbătoare.

afis_jocul-fecioresc_2016

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Olt, organizează cea de-a 31-a ediție a Festivalului Jocului Fecioresc din Transilvania. Evenimentul mult așteptat de publicul clujean, iubitor de cultură tradiţională, va avea loc miercuri, 12 octombrie 2016, începând cu ora 18, la Casa de Cultură a Studenţilor, iar intrarea este liberă.

Organizatorii manifestării își propun ca prin acest cunoscut eveniment să valorifice și să promoveze jocul tradițional, în special jocul fecioresc, caracterizat prin virtuozitatea și bogăţia elementelor coregrafice autentice. Jocul fecioresc din România a fost înscris în patrimoniul UNESCO în anul 2015.

Spectacolul folcloric va începe la ora 18, după care se va desfăsura un joc ca la şură. În spectacol vor evolua: Formațiile de jocuri tradiționale din Frata și Visea; Ansamblurile folclorice: Crăisorul, Dor Transilvan, Ördögtérgye, Româno, Românașul, Someșul Napoca, Szarkaláb, Vatră de Dor și Zurboló din Cluj-Napoca, Izvorașul Turenilor, Datină Turdeană și Comori Ardelene din Turda, precum și Ansamblul Poartă Olteniei din comună Vâlcele, județul Olt.