Festivalul găluştelor cu prune, în weekend la Natura Parc

28

galusteÎn acest weekend, la Natura Parc, în Chichiş, are loc Festivalul găluştelor cu prune.

Festivalul găluştelor cu prune este cel de-al doilea eveniment gastronomic din şirul celor 9 programate în acest sezon estival. Organizatorii spun că dacă vremea va fi bună, atunci până la sfârşitul lunii septembrie, în fiecare week-end doritorii vor putea participa la câte un festival gastronomic cu specific: festivalul ţepeluşului, al gulaşului, al ciolanului, păstrăvului, festivalul ciorbei ardeleneşti, al raţei pe varză şi al gâştelor. „Ţepeluşii sunt un fel de mititei bătuţi pe frigăruie, foarte gustoşi. (…) Cu siguranţă festivalul raţei va fi unul aparte. Noi avem aici, în incinta parcului, o fermă ecologică de gâşte şi raţe numai bune de pus pe varză”, spun organizatorii.

Natura Parc a fost inaugurat în urmă cu 4 ani şi este unul dintre cele mai mari parcuri sportive şi de agrement din ţară, întinzându-se pe o suprafaţă de câteva zeci de hectare. Turiştii se pot caza în căsuţe lacustre, în bungalowuri, în camping, la cort, în rulote sau în satul indian.
Judeţul Covasna este „campion naţional” la categoria festivaluri gastronomice, printre cele cu tradiţie numărându-se Parada cârnaţilor, festivalul sarmalelor, festivalul ciocolatei şi festivalul florilor comestibile de la Sfântu Gheorghe. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise