28 septembrie 2021 - 02:28

Festivalul folcloric internațional “Trandafir de la Moldova”

Cel mai frumos oraș din România, gazda unui eveniment de excepție pentru tradiţiile populare.

fotografie1

În zilele de 6- 8 octombrie, Consiliul Județean Iași, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, organizează cea de a 48-a ediție a Festivalului folcloric internațional „Trandafir de la Moldova”.

La eveniment vor participa: Fanfară de la Chetris – Iași, Ansamblul „Doina Carpatilor” – Iași, Ansamblul „Mugurelul” al USAMV-Iași, Ansamblul „Sârba cu năframă” din Hârlău – Iași, Formația de dansuri populare din Parcovaci – Iași, Formația de fluierași din Sticlăria – Scobinţi – Iași, Ansamblul „Porolissum” din Zalău – Sălaj, Ansamblul „Arcanul” USV – Suceava, Orchestra „Rapsodia Vasluiului” și formația de dansuri populare „Hora Vasluiului” din Vaslui, Ansamblul „Nicola Ginov” și „Trepetlika” din Burgas – Bulgaria, Ansamblul „Raciborzanie” din Racibórz – Polonia, Ansamblul „La izvor” și Orchestra „Rapsozii Cimislia” din Cimislia – Republica Moldova, Ansamblul „Laza Nancic” din Virset – Serbia, Grupul vocal „Perla” și Ansamblul „Mugurelul” din Cernăuţi – Ucraina, Ansamblul „Barvinok” din Vinnystia – Ucraina.

Spectacolele se vor desfăsura pe scena Casei de Cultură a Studenților din Iași. Pe data de 8 octombrie, la ora 10, va avea loc parada ansamblurilor pe traseul Palatul Culturii – B-dul Ștefan cel Mare și Sfânt – Piata Unirii – Piata „Mihai Eminescu”. (Daria Diaconiuc).