Festivalul de Toamnă al Economiei Germane începe azi, la Cluj-Napoca

22

herbst

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane – Herbstfest, organizat de Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Nordul Transilvaniei – DWNT și Qual Media Group  începe azi, 4 octombrie, în  Piața  Unirii  din  Cluj-Napoca.  Evenimentul  își  propune să  prezinte publicului  și  oamenilor de  afaceri  din  zonă oportunitățile de dezvoltare și să aducă la cunoștință valorile sale.

“Vrem să arătam că funcționează combinația dintre cultură și economie. Dacă în alte orașe s-au organizat evenimente asemănătoare doar cu distracție, noi vrem să combinăm distracția cu afacerile. Scopul Festivalului este până la urmă să intrăm în legătură cu toți cetățenii Clujului, studenți, mediul academic, autoritățile locale. De altfel, clubul nostru este format din firme care caută să fie în contact permanent cu publicul”, a declarat dl. Ludger Thol, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri de Limba Germană din Nordul Transilvaniei – DWNT.

Dincolo de dezbaterile economice și prezentările de firme, pentru a fi pe gustul tuturor, în cadrul celor trei zile de festival vor fi organizate activități cu adresabilitate extrem de variată, de la piese de teatru în aer liber și cursuri de limba germană, până la concerte live – Romulus Cipariu, Fanfara din Foieni – și degustare de produse gastronomice tradițional germane.

Și pentru cei mici distracția va fi extraordinară: facepainting, jonglerii cu foc, dresură de câini ciobănesc – germani, expoziție de comics, piese de teatru și parade stradale.

Prima zi a festivalului va începe oficial la ora 18.00, cu un moment artistic oferit de corul Operei Naționale Române și va continua cu discursurile oficialităților locale și naționale, turul ghidat al standurilor și concertul artistului Romulus Cipariu.

Ziua de vineri începe însa mai devreme cu un seminar de business, care va avea loc de la ora 15.00, la Hotel Napoca și la care vor lua parte reprezentanți ai mediului de afaceri, ai autorităților locale și centrale. Printre participanți  se  numără:  Radu  Merica,  președintele  Camerei  de  Comerț  și  Industrie  Româno-Germană,  Radu Munteanu, vicepreședintele Academiei Române de Ştiinţe Tehnice, și numeroși parlamentari clujeni – Aurelia Cristea, Adrian Gurzău, Alexandru Cordoș, Sorin Bota.

Programul fiecărei zile va fi afișat pentru public în Piața Unirii și este, de asemenea, disponibil pe pagina de Facebook a evenimentului https://www.facebook.com/FestivalulEconomieiGermane?ref=hl.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise