Festivalul de Bunavestire, de la București

8

festivalpescarescDupă o săptămână de post, bucureştenii au avut dezlegare la pește cu ocazia sărbătorii de Buna Vestire, din 25 martie. Cu această ocazie a fost organizat pentru el un festival culinar special.
Peste 50 de expozanţi au venit din toate colţurile ţării pentru a satisface şi cele mai exigente gusturi. De departe, însă, standul cu cea mare vânzare a fost cel condus de un bucătar ungur care a fost și creatorul borşului de peşte, care i-a impresionat pe toți vizitatorii.
Iar surprizele organizatorilor nu s-au oprit la ciorba de peşte. Ultimele două zile ale festivalului le-au oferit bucureştenilor posibilitatea să guste şi alte specialităţi tradiţionale ungureşti. Evident, tot din pește.
Cum peştele a fost exclusiv apanajul ungurilor, romanii au compensat cu mâncărurile tradiţionale.
Dacă unii aproape că au terminat marfa imediat după prânz, alţii nu reuşit să vândă nimici până la apusul soarelui.
Cel mai simpatic şi original participant a fost, de departe, un domn venit tocmai din Bihor. Îmbrăcat într-o șubă şi cu o cocardă tricoloră în piept, bărbatul părea desprins parcă din tablourile ce înfăţişează Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918. Acesta a expus produse tradiționale din zona sa.
Dacă adulţii au gustat pe îndelete preparatele din pește, copiii, aşa cum era de aşteptat, au fost foarte atraşi de dulciuri. Bucuroşii de vremea însorită şi decişi să profite la maximum de zilele libere, micuţii s-au înghesuit la clătite și cozonaci.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise