Festivalul castravetilor din Micherechi editia a X-a pe 7–8 septembrie 2012

Consiliul Local al comunei Micherechi organizeaza traditionala zi a satului, Festivalul castravetilor. Toti romanii sunt asteptati cu un bogat program cultural distractiv si cu un program alternativ, cu titlul Graiul meu micherechean, limba mea românã – în pragul mileniului al III-lea anunta Foaia Romaneasca. 


Program:
Vineri, 7 septembrie
16.00 Trupa „Bergengóc” – program pentru copii
16.30 Echipa de Pãstrare a Traditiilor „Gheorghe Nistor”
16.45 Deschiderea oficialã a Festivalului
17.00 Echipa folcloricã a Centrului de Documentare si Informare
17.30 Concert – „Dupla KáVé”
19.00 Concert live – „Neoton”
21.00 Trupa Autentic
22.00 Concert – „Kenton”
23.00 Discotecã – Lucian Seres si prietenii

Sâmbãtã, 8 septembrie
10.30 Orchestra „Melódia” condusã de Elek Török
13.00 Înmânarea distinctiilor (Întâlnire cu Pr. Nicolae Bordasiu, slujitorul Bisericii Sf. Silvestru din Bucuresti, urmasul primului preot ortodox român din Micherechi)
13.45 65 de ani de la înfiintarea echipei de Pãstrare a Traditiilor „Gheorghe Nistor” din Micherechi – Come-morare de 25 de ani – Gheorghe Nistor si Teodor Co-vaci
14.00 Echipa de Pãstrare a Traditiilor „Gh. Nistor”
14.30 Cântece populare în interpretarea lui Grigore Poiendan si Vasile Pap, acompaniati de orchestra Co-vaci
15.00 Program folcloric (Ansamblul „Körös”, Ansamblul „Végvár”, Ansamblul „Harruckern”, Ansamblul „Szarkaláb” (Cluj-Napoca), Ansamblul din Mãdãras)
16.40 Concert – „Energy Dance COOL”
17.00 Concert – Cristian Pomohaci
18.00 Concert live – SP
19.00 Divertisment Fásy-mulató
19.30 „Joc” la Casa de Culturã
22.00 Concert asigurat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României 23.00 Concert – „RMS”
01.00 Discotecã – Dj Széplucky

Sâmbãtã, la scoalã
11.00 – Program dedicat Zilei Limbii Române: Graiul meu micherechian, limba mea românã – în pra-gul mileniului al III-lea Cuvânt de deschidere – Margareta Tat primar Ce este „Ziua limbii române?” – prof. dr. Gheorghe Petrusan Montaj de muzicã si poezie despre limba românã – colectivul Catedrei de Limba si Literatura Românã a Universitãtii din Seghedin – prezintã dr. Mihaela Bucin, sef de catedrã – Particularitãti si interpretãri ale graiului din Micherechi – prof. dr. Gheorghe Petrusan – „Cum am învãtat româneste?” la povesti si amintiri cu micherecheni care lucreazã în domeniul limbii române, prezintã si comenteazã Tiberiu Boca, vicepresedinte UCRU – Contributia lui Alexandru Hotopan la colectionarea si cercetarea folclorului literar din Micherechi – prezintã Emilia Martin, director al Muzeului Erkel Ferenc din Jula (Programul este organizat de Autoconducerea Românilor din Seghedin si Catedra de Limba si Literatura Românã a Universitãtii din Seghedin.)