Festival de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou, în perioada 14-15 decembrie, la Muzeul Satului

DSC00348

Festivalul de datini și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou “Florile Dalbe”, care va reuni cete din diferite zone ale țării, cu obiceiurile specifice – Capra, Ursul, Moșii și Babele, Căiuții, Jienii, Moșoaiele, Plugușorul, Sorcova, Colindele, se va desfășura, în perioada 14-15 decembrie, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Deschiderea evenimentului va avea loc sâmbătă, când oaspeții vor fi întâmpinați de colindătorii Ansamblului țara Vrancei din Focșani, și de soliștii Loredana Streche, Alin Suceveanu și Florin Pârlan, cu un buchet de cântece populare și colinde tradiționale.

“Ulițele vor răsuna de colinde și urături, zurgălăi și jocuri cu măști, iar de pe mesele împodobite, vă îmbie vin și cozonaci, covrigi și colaci, nuci și mere, produse gastronomice tradiționale românești de sezon, inclusiv produse bio”, se arată într-un comunicat de presă remis de organizatori.

Duminică, începând cu ora 11.00, cetele de mascați se vor aduna într-o paradă aobiceiurilor de Anul Nou, după care vor colinda pe la streșinile caselor din muzeu, ca odinioară, fiind întâmpinate de gazde cu mere, nuci și colaci, potrivit AGERPRES: