Fermierul Daniel Radu, producție de grâu între 6.000 și 7.500 kg/hectar

La prima vedere, rezultatele campaniei de recoltare de anul acesta la cerealele păioase arată mai bine decât anul trecut. Chiar dacă mai există și zone în care seceta și-a spus cuvântul, sunt numeroși fermieri care se laudă cu producții bune, peste cele de anul trecut. Unul dintre aceștia este Daniel Radu.

Fermierul din județul Ilfov spune că grâul și orzul din ferma sa s-a prezentat bine anul acesta, iar producțiile sunt de peste 6 tone/hectar.

”Dacă ar fi să fac o comparație cu anul trecut, la grâu, rezultatele sunt mult mai bune. Anul trecut am avut producții între 4.800 și 5.800 kg de grâu la hectar, iar anul acesta avem de la 6.000 kg la 7.500 kg/hectar. (…) Orzul, de asemenea, a fost bun, peste 6.500 kg/hectar”, a precizat Daniel Radu în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Totuși, au fost și culturi care au avut de suferit, cum ar fi rapița, unde producțiile sunt sub cele din 2022. Fermierul e mulțumit, însă, de faptul că a reușit să semneze contracte atunci când prețurile mărfurilor erau mai mari, astfel încât să poată să-și asigure stabilitatea și continuitatea de care are nevoie.

”La rapiță, în schimb, recolta este puțin mai scăzută față de anul trecut, dar a fost un an destul de dificil, mai ales când a fost acea zi de arșiță, când cultura de rapiță era încă verde și a avut un efect de pârjol asupra silicvelor.

Suntem mulțumiți datorită faptului că am avut niște contracte încheiate din iarnă și am prins niște prețuri mai bune: 2.400 lei/tonă la rapiță, 1.150 lei/tonă la grâu, 1.050 lei/tonă la orz. Nu am contractat toată cantitatea, am contractat aproape de jumătate”, a mai spus Daniel Radu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole