Fermierii maramureseni promit ca nu vor mari pretul legumelor

12

Cultivatorii de legume din Maramures aduc o veste buna si spun ca nu se gandesc sa mareasca pretul legumelor, asta in ciuda zvonurilor conform carora pretul acestui tip de produse se va dubla in primavara acestui an. Astfel, producatorii autohtoni spun ca, in ciuda vremii care a fost capricioasa, cei care au fost atenti si au avut grija de sere nu au motive de ingrijorare.
Nu se gandesc sa creasca pretul legumelor, asa spune unul dintre producatorii din Maramures.
Romulus Baban crede ca dublarea preturilor la legume e doar un zvon lansat de cei care n-au avut destula grija de sere.

“Eu nu zic ca n-a fost o iarna capricioasa. Si eu am avut cheltuieli mai mari pentru ca am incalzit sera pe timpul gerului, dar cine n-a fost atent si a stat si a dormit pe rochia femeii acum are probleme. Cine a fost gospodar, a fost atent si a avut grija, acum nu are de ce sa-si faca griji”, spune fermierul.

Acesta considera ca preturile vor fi aproximativ la fel cu cele de pana acum si ca nu vor fi schimbari majore, cel putin nu in Maramures.

“Daca o sa dau salata cu un leu o sa zic «Bogdaproste». Cand ii aud pe altii vorbind de 2 sau 3 lei nici nu-mi vine sa cred. Ridichile s-au facut foarte bine, rosiile se fac, de asemenea, foarte bine. Nu ai cum sa tii pretul sus cand productia e atat de buna”, a spus Romulus Baban.

Acesta a mai facut referire la productia de cartofi de anul trecut si a spus ca, in continuare, pretul de vanzare e scazut. “Cand se dadeau cu 2 su 3 lei era exagerat, intr-adevar. Dar nici cu 40 de bani, cum s-au dat in toamna, n-a fost rentabil”, a mai comentat el.

Citește și

Cmentariile sunt închise