Fermierii din şase judeţe au testat utilaje de ultimă generaţie, la BISO Tour 2013

9

tractormare

Peste 1.500 de fermieri din 6 judeţe din România au putut testa utilaje agricole de ultimă generaţie, în cadrul Biso Tour 2013, cel mai dinamic şi amplu maraton naţional de demonstraţii în camp cu utilaje agricole.

Organizat în perioada 14 august-3 septembrie de către compania Biso România, evenimentul s-a desfăşurat în judeţele Olt, Giurgiu, Constanţa, Ialomiţa, Neamţ şi Galaţi. Începând cu ediţia Biso Tour 2014, în maratonul utilajelor agricole vor fi incluse şi Dolj şi Timiş, judeţe unde Biso România va deschide noi puncte de lucru în viitorul apropiat.

Pe lângă performanţele oferite de cele mai noi utilaje agricole existente pe piaţă, fermierii au putut afla detalii despre tehnologiile de ultima oră existente în domeniu, precum AdBlue, care asigură o reducere a combustibilului cu 10% faţă de maşinile agricole care nu dispun de această tehnologie.„Este uşor să faci cunoscute produsele prin simpla lor prezentare în diverse pliante sau showroom-uri, însă performanţa lor nu poate fi demonstrată decât în câmp, la lucru. Am demarat această acţiune astfel încât fermierii să poată testa utilajele şi maşinile agricole. În plus, aceste evenimente au rolul de a ne pune în contact cu agricultorii, de a afla ce nevoi şi ce aşteptări au de la noi”, declară Andreas Feichtlbauer, director executiv al BISO România, citat de amosnews.ro.

O componentă importantă a agriculturii moderne o reprezintă sistemele de ghidare prin satelit, despre avantajele cărora fermierii români au putut afla, de asemenea, în cadrul Biso Tour 2013. Acestora le-au fost prezentate două sisteme GPS, unul care asigură o precizie de 20 cm, iar celălalt de 2 cm, cel din urma fiind folosit pentru semănat. Dotarea maşinilor agricole cu GPS asigură economii de combustibil, îngrăşăminte chimice şi timp de lucru.

Evenimentul Biso Tour 2013 a fost organizat în parteneriat cu Alcedo, Agricover şi ProCredit.

Citește și

Cmentariile sunt închise