Fermierii din Moldova se întâlnesc la Agralim

Între 1 și 4 septembrie se va desfășura la Iași, Târgul pentru Fermieri AGRALIM.
foto Agralim
Aceasta este cea mai importantă manifestare din Regiunea de Nord-Est care este destinată fermierilor, producătorilor, antreprenori, cercetări şi specialişti din judeţele din Nord-Estul ţării care doresc să afle care sunt cele mai noi tehnici şi utilaje din domeniul agricol.
Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, va fi alături de mii de fermieri, la AGRALIM, duminică 4 septembrie, în ultima zi a târgului
Organizatorul evenimentului, Florin Mindirigiu precizează că AGRALIM se va desfăşura în câmp, pe o suprafaţă de 10 hectare de teren, în comuna ieşeană Miroslava, la Ferma Ezăreni – staţiunea didactică a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi. AGRALIM 2016 vă aşteaptă cu demonstraţii de tehnică agricolă, standuri expoziţionale de prezentare a peste 150 de companii și branduri naţionale şi internaţionale de utilaje agricole, echipamente zootehnice, soluţii şi echipamente pentru horticultură, inputuri, furnizori de solutii complete pentru ferme, prestatori de servicii pentru agricultură şi multe alte surprize.
Vor fi demonstraţii live ale utilajelor şi maşinilor agricoleiar în prima zi a Târgului AGRALIM, la iniţiativa marilor şi micilor fermieri va avea loc şedinţa de constituire a clusterului agricol al regiunii de Est a ţării adaugă organizatorii.
Florin Mindirigiu explică faptul că iniţiativa de constituire a clusterului va ajuta la promovarea colaborării între fermele şi companiile din sectorul vegetal, zootehnic şi horticol, mediul academic şi cel de cercetare şi creşterea competivităţii asociaţiei şi fiecărui membru în parte. Conferinţa de constituire a clusterului va începe pe 1 septembrie, la ora 14, moderatorul discuţiilor fiind Ion Banu, directorul general al publicaţiei „Lumea satului”.
La eveniment vor participa Gabriela Magdalena Pîrvu, consilier superior la Direcţia Politici Industriale şi Competitivitate din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, responsabil cu politicile clusterelor, Daniel Coșniță, președinte CLUSTERO, Felix Arion (AgroTransilvania Cluster) şi Mioara Gociu (Clusterul Breasla Constructorilor Ieşeni). A doua zi a Târgului AGRALIM, intitulată „Ziua Porumbului”, este dedicată cultivatorilor de porumb şi floarea soarelui. Intâlnirea marilor fermieri, cultivatori de porumb si floarea soarelui, din Regiunea de Nord-Est, va fi prilej pentru demonstraţii agricole în câmp şi conferinţe de specialitate.
Tot în perioada 1-4 septembrie, are loc şi Salonul Animalelor de Rasă, unde, într-un spaţiu special amenajat vor fi expuse bovine , ovine , caprine , cabaline, atent selecţionate de către Asociaţiile deţinătoare de Registru Genealogic, Federaţiile Crescătorilor de Animale şi principalele asociaţii din arealul zonei de Nord şi Nord-Est a României.
Între 2-4 septembrie, vineri, sâmbătă şi duminică vor fi organizate prezentări şi defilări de animale într-un ring special amenajat de organizatorul ABplus Events. Expoziţia de zootehnie este realizată în parteneriat cu Asociaţia Holstein România şi mari ferme zootehnice şi crescători de elită de animale de rasă după cum menționează organizatorii.
Târgul AGRALIM poate fi vizitat pe 1 septembrie, între orele 12-16, respectiv pe 2, 3 între orele 9- 17, iar duminică până în ora 14. Evenimentul AGRALIM are ca partener principal Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, alți parteneri.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole