Fermierii cred că scandalul laptelui a fost fabricat în Vest

 

fargaciu4

În urmă cu câteva zile, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a demarat o serie de controale pentru stabilirea conţinutului de aflatoxină M1 în laptele crud şi în cel pasteurizat, destinat comercializării directe către consumatorul final, precum şi în laptele destinat procesării, în vederea obţinerii produselor lactate. Vestea a condus la declanșarea unui adevărat scandal al laptelui din România.

Cei mai afectați de afirmațiile oficialilor ANSVSA au fost fermierii, care s-au plâns  în cadrul emisiunii de ieri, 12 martie, “Agricultura la raport”, de la Agro-TV, că zvonurile au destabilizat piața de lapte și le afectează activitatea. “Acest scandal a fost generat de cei din Vest. Producătorii de acolo au realizat că nu își pot vinde produsele pe piața românească și, ajutați de autoritățile locale, s-au gândit să ne pună bețe în roate”, a afirmat fermierul Călin Fărgaciu.

Vicepreședintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, Dorel Secară, a precizat că scandalul laptelui tinde să se transforme în isterie. “Vedem, din nou, cum unii încearcă să asasineze un produs. Până acum am asistat la scandalul gripei aviare, la cel legat de castraveții de pe piață, la cel al cărnii de cal, iar acum vedem cum sar toți asupra laptelui. Nu este firesc ce se întâmplă. Credem că ar fi oportun ca reprezentanții autorităților să facă declarații abia după ce au rezultate clare, nu pentru a anunța controale”, a declarat el.