Fermierii – contribuție OBLIGATORIE la asigurări!

Fermierii vor plăti obligatoriu contribuții la un fond național de asigurări dacă sunt beneficiari de plăți directe, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Măsura a fost anunțată în urma consultărilor online cu entitățile publice și private implicate în elaborarea Planului Național Strategic (PNS) ce s-au încheiat săptămâna aceasta.

Una dintre principalele teme discutate la ultima rundă de întâlniri a fost legată de Contribuțiile financiare la plata primelor de asigurare și cele pentru Fondul național de sprijin al fermierilor afectați de pierderi ale producției agricole, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

“Există posibilitatea ca, în paralel cu măsura de asigurare pe Pilonul II, gestionată de AFIR, respectiv actuala măsură 17.1, să construim un Fond național de sprijin pentru perioada 2023-2027. Acest fond se va constitui din contribuțiile tuturor fermierilor beneficiari de plăți directe, prin reținerea anuală a unui procent de 3% din suma care va fi plătită fiecărui fermier în parte. Nu va fi un drum ușor, dar trebuie să atragem companiile de asigurări către agricultură, pentru polițe facultative. Trebuie să avem acest mecanism statal pentru a răspunde cât mai bine provocărilor viitoare”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a precizat că, din discuțiile avute cu firmele de asigurări, reiese că este momentul optim pentru a pune bazele acestui fond care să facă mai ușoară gestionarea riscurilor în agricultură, având în vedere efectele schimbărilor climatice.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Cu siguranță ii vor lua pe bani și chiar dacă vor plăti despăgubiri…vor plăti puțin și nu vom acoperi pierderile ….și cu întârziere bineînțeles!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole