Fermierii care vor folosi material genetic românesc vor obține punctaj și finanțări suplimentare

27

rosii_seminteMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat că institutele de cercetare agricolă din România nu se vor închide și că, în acest moment, împreună cu Academia de Științe Agricole din București, încearcă să  re-pornească cercetarea.

“Am vorbit de plățile cuplate, care sunt acele plăți pe care le acordăm pentru anumite categorii și aici mă refer și la soia și, dacă vreți și pentru zona de legumicultură, unde este pentru prima dată când introducem un sprijin direct.O condiție de bază atât pentru aceste plăți cuplate, dar și pentru viitorul PNDR, pentru a obține punctaj suplimentar este aceea de a folosi material genetic românesc. Cu alte cuvinte vom avea nevoie ca cercetarea românească să producă în perioada imediat următoare, să fie capitalizată, în primul rând, și să producă material genetic românesc, pentru a beneficia fermierii și de punctaj suplimentar și de finanțare suplimentară. Vrem ca sămânța de roșie care se va multiplica în România să fie în primul rând de proveniență românească, din diferite considerente pe care le cunoașteți”, a afirmat ministrul.

În concluzie, pentru ministrul Agriculturii, procesul de repornire a cercetării presupune comasarea a mai multe institute, și nu închiderea lor.

Citește și
1 Comentariu
  1. […] În concluzie, pentru ministrul Agriculturii, procesul de repornire a cercetării presupune comasarea a mai multe institute, și nu închiderea lor. sursa: agro-tv.ro […]

Cmentariile sunt închise