Fermierii care NU au primit avansul APIA – Când intră banii în conturi

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) realizează în această perioadă plățile în avans pentru fermierii care au depus cereri unice de plată pentru campania 2021. APIA are termen până la 30 noiembrie să finalizeze plățile în avans, după care vor începe să autorizeze plățile regulare.

Deși au fost deja autorizați la plata avansului peste 92% dintre fermierii eligibili, există și câțiva care nu au primit banii încă. Potrivit directorului APIA Iași, cei care sunt încă verificați prin teledetecție nu au primit banii, însă urmează să îi primească până la finalul acestei luni.

„Verificarea cererilor unice prin metoda teledecției, adică imagini transmise prin satelit, se apropie de final. Fermierii care sunt verificați vor primi și ei avansul din subvenții. În jur de 1.000 de fermieri sunt verificați prin această metodă. Am virat până acum banii către 92 la sută dintre fermierii care au depus cererile unice de plată”, a declarat Sergiu Jităreanu, directorul APIA Iași, pentru bzi.ro.

Amintim că, potrivit ultimei actualizări privind stadiul plăților, prezentată de ministrul agriculturii, Adrian Oros, până în 12 noiembrie fuseseră autorizați la plată 92,51% din totalul de 770.449 de fermieri eligibili.

Suma plătită de APIA până la acea dată era de 1.165.774.945 euro.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole