Fermierii care deţin titluri de creanţe de la camerele de conturi vor putea beneficia, mai nou, de PNDC în sectorul zootehnic

7

vacute

Marți, 25 martie 2014, Parlamentul României a adoptat proiectul de lege privind unele măsuri referitoare la plățile naționale directe complementare în sectorul zootehnic (CNDP).

Prin proiectul de lege se reglementează situația unor beneficiari de CNDP din sectorul zootehnic privind campaniile 2007-2011, respectiv: nu se mai recuperează sumele reprezentând primele încasate de către beneficiarii CNDP care aveau datorii și cărora li s-au emis titluri de creanță de către Camerele de Conturi, iar sumele recuperate se restituie

Beneficiarii care nu au încasat sumele CNDP cuvenite datorită existenței acestor datorii și care au depus cereri, beneficiază de aceste sume.

Beneficiarii din situațiile prezentate mai sus devin eligibili pentru plățile CNDP zootehnic și după anul 2011.

Potrivit unui comunicat de presă, remis de MADR, aproximativ 9.700 beneficiari cu un efectiv de peste 237.000 capete animale care sunt afectați de deciziile emise de către camerele de conturi județene și a municipiului București.

Sumele necesare aducerii la îndeplinire a prevederilor prezentului proiect de lege, în cuantum de 26.877 mii lei vor fi asigurate în limita prevederilor bugetare ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2014.

Proiectul de lege corespunde solicitărilor Comisiei Europene, în sensul aplicării normelor naționale în relație cu prevederile comunitare și autorizările emise prin Decizii de către Comisie, evitându-se astfel inițierea unei proceduri de infringement împotriva României.

 

Citește și

Cmentariile sunt închise