Fermierii, anunțați prin sms sa-și depună cererile pentru subvenția la motorină!

37

fermier_telefonFermierii mai pot depune doar până la sfârşitul săptămânii viitoare la centrele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, APIA, cereri de acord prealabil pentru subvenţia la motorină. În ultimele zile, la centrele APIA din judeţul Tulcea a fost aglomeraţie, astfel că fermierii sunt informaţi şi chemaţi prin e-mail şi sms , potrivit corespondentului RRA.

Ministerul Agriculturii a aprobat la mijlocul lunii procedura de accesare a schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată de fermieri în agricultură. Cererile pot fi depuse doar până la sfârşitul acestei luni, iar pentru a informa cât mai urgent fermierii din judeţul Tulcea, sucursala APIA va apela în această săptămână la notificări prin sms, după ce săptămâna trecută le-au fost trimise fermierilor e-mailuri.

Costel Basmanela, director-adjunct APIA Tulcea sustine: Am început deja informarea fermierilor, care, ca în fiecare an, se va face prin centrele locale, prin primării, cu care colaborăm de foarte mulţi ani şi în condiţii foarte bune. Apelăm şi la această metodă, a trimiterii de sms-uri.

Spre deosebire de alţi ani, la schema de ajutor de stat au acces şi fermierii persoane fizice, cu obligaţia ca în termen de 60 de zile să devină persoane juridice. Acciza redusă pentru agricultură reprezintă în lei 21 de euro la tona de motorină, iar diferenţa faţă de acciza-standard se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare fermierilor. (Sursa: Infoferma.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise