Fermieri EXCLUȘI de la plata subvenției APIA de 2.210 EURO

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este instituția care se ocupă de plata noului program de minimis pentru susținerea producției de legume în spații protejate. Prin acest program, fermierii care au depus cerere la APIA pot să primească 2.210 euro/1.000 mp, dacă produc tomate, castraveți, vinete, ardei gras sau ardei lung.

Mai mulți legumicultori au fost însă excluși din program, după ce nu au respectat condițiile impuse de autorități. Potrivit publicației Olt Tv, 30 dintre fermierii care au trecut prin filtrul controalelor inspectorilor APIA și DAJ au fost excluși de la plată.

”Aproximativ 90% dintre fermierii înscriși în Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate au trimis notificări la APIA Olt. În termen de șapte zile de la înștiințare, echipele de control vor merge în teren pentru a face verificarea, după care fermierii pot valorifica legumele”, mai precizează publicația locală.

”Din cei 4.516 fermieri care au depus cereri de înscriere în programul de susținere a producției de legume în spații protejate, până la această dată 4.017 fermieri au depus notificări la instituția noastră în vederea efectuării controalelor la fața locului. Controalele se efectuează într-un termen de 7 zile de la primirea notificării, de către funcționari ai APIA Centrul Județean Olt, împreună cu reprezentanți ai Direcției Agricole Județene Olt”, a precizat Corina Grecea, purtător de cuvânt APIA Olt.

Potrivit instituției, din cei 500 de fermieri verificați până la această dată, 30 au fost declarați neeligibili pentru plata ajutorului de minimis.

Perioada de valorificare a producției este 2 noiembrie – 2 decembrie 2021, iar pentru a primi ajutorul de minimis din Programul pentru susținerea producției de legume în spații protejate, fermierii sunt obligați să respecte anumite reguli.

Pentru cei 1.000 metri pătrați de legume în spații protejate fermierii trebuie să vândă minimum 1.600 kilograme de ardei gras sau kapia, 3.000 kilograme de castraveți, 3.200 kilograme de roșii și 2.000 kilograme vinete.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole