7 decembrie 2021 - 01:40

Fermieri disperati: „Procesatorul nu ne mai preia laptele! Sa intervina Guvernul!”

O cooperativă agricolă din sudul țării a fost înștiințată astăzi, 6 aprilie, că în câteva zile nu va mai avea unde să dea laptele spre procesare. Unitatea de procesare care le prelua până acum producția i-a anunțat că are comenzi foarte puține, motiv pentru care va mai colecta câteva zile laptele pentru stocuri, după care procesarea laptelui de la fermierii români va fi sistată.

”Ferma Muscă cu fermierii din cooperativa Fermierii Patrioți din România au primit în această dimineață o veste foarte proastă de la fabrica de lapte, spunându-ne că după ce se va umple congelatorul fabricii nu mai colectează lapte”, a scris fermierul Ștefan Muscă pe contul său de facebook.

În aceste condiții, fermierii se văd puși în situația de a-și da vacile de lapte la abator, pe un preț de nimic. Pentru rezolvarea acestei probleme, fermierii așteaptă intervenția Guvernului României.

”Asta înseamnă vânzare către abatoare a vacilor de lapte. Se zice că nu consumă românii în această perioadă produse lactate românești și nici copilașii cornul și laptele. Așteptăm intervenția Guvernului!”, a mai adăugat fermierul Ștefan Muscă.

Mai mult, agricultorul a precizat că fermele din sudul țării nu și-au mai primit banii pe lapte din luna ianuarie. 

”Acum mergem spre faliment pentru că fermele din sudul țării nu au primit banii pe lapte din ianuarie inclusiv. Cât să le explicăm că nu au strategii de a conduce? Nici procesatorul nu își primește banii de la supermarket, nici de la consiliul județean, dar nici acționarii nu doresc să injecteze ceva capital în fabrică până depășim această criză, dar cred că se va apropia și criza mondială de hrană și atunci poate vor da socoteală de situația dezastroasă în care au ajuns producătorii români”, a subliniat Ștefan Muscă.