Fermier împiedicat să-și facă irigații pe banii săi. Motivul: nu vrea primarul

Până când noua lege a irigațiilor va prinde contur și va fi implementată, fermierii se luptă în continuare cu sistemul greoi din acest domeniu. Dar chiar și atunci când reușesc să obțină avizele necesare pentru realizarea sistemelor pe care și le doresc, tot mai întâmpină anumite bariere.

Fermierul Marian Popa din județul Teleorman ne-a povestit în emisiunea ”Agricultura la Raport” că deși a obținut toate aprobările necesare de la ANIF și Apele Române pentru a construi un baraj care să-i permită să acumuleze apă și să-și irige culturile, piedica i-a fost pusă de un primar care nu vrea să-i aprobe construcția.

”De aproximativ doi ani de zile, în exploatația pe care o am, cu 1.500 de hectare într-un singur loc, am demarat procedurile pentru construirea unui baraj pentru irigații. Am gândit acest lucru pe un fir de vale, unde excesul de apă poate fi acumulat. Am și făcut proiect pentru baraj, am făcut asociație de udători, am făcut toate demersurile la toți factorii care dau aprobări. Unde credeți că m-am împotmolit?

Am rezolvat totul la nivel de județ, proiectul dus la Apele Române la Pitești. Eu lucrez pe două localități; un mal al barajului este pe localitatea Scurtu, celălalt mal este pe localitatea Poeni. Primarul din Scurtu mi-a dat fără niciun fel de problemă, dar localitatea Poieni nu vrea să-mi dea aprobare. Eu vreau să-l fac, am totul: bani, proiect, apa vine singură, trebuie doar să construiesc un baraj care costă în jur de 250.000 lei, la prețurile de anul trecut. (…) Tot felul de hățișuri, de am renunțat și mă închin la Dumnezeu să îmi dea ploaie”, ne-a spus fermierul Marian Popa.

Potrivit spuselor fermierului, motivul indicat de primarul de la Poeni ar fi că barajul respectiv ar putea conduce la inundarea unui drum, însă agricultorul susține că nu există un astfel de risc.

”Cum rezolv eu această problemă, că unul vrea și unul nu vrea? E treabă de invidie, de asta am dat-o ca temă; pot și explica de ce, dar nu vreau să intru în lucruri politice. Până la urmă tot o să fac barajul, dar de ce să aștept ani de zile? Sun fermieri, toți fermierii ar trebui să facă ce am făcut eu și să fie sprijiniți, nu împiedicați”, a mai precizat fermierul Marian Popa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole