Fermier arestat dupa ce ar fi omorat in bataie un cioban care i-a calcat pamantul

Un cunoscut oier din România a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi omorât în bătaie un alt cioban, care i-a călcat terenul. Este vorba despre fermierul Ion Țibireac, poreclit ”Tărâță”, din comuna Văleni, județul Vaslui, care, împreună cu un complice în vârstă de 22 de ani, ar fi bătut un cioban până când l-au băgat în spital, iar ulterior, victima a murit, informează publicația Vremea Nouă.
 
Potrivit oamenilor legii, cei doi au bătut un cioban cu mai multe obiecte contondente, victima având nevoie de aproape jumătate de an de îngrijiri medicale. Ulterior, aceasta a și decedat. “În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în după-amiaza zilei de 31 mai 2019, cei doi bărbați ar fi agresat persoana vătămată, un bărbat de 57 de ani, din comuna Oltenești, pe care ar fi lovit-o cu obiecte contondente (bâte din material lemnos). În urma agresiunii, victima a suferit fracturi la ambele membre inferioare, precum și la nivelul unui membru superior, suferind vătămări ce au necesitat un număr de 150-160 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Motivul agresiuni l-ar fi constituit faptul că, persoana vătămată, în calitate de cioban la o stână din apropiere, nu a supravegheat corespunzător o turmă de ovine aflate la păscut pe raza municipiului Vaslui, în zona stației de epurare a apei, turmă care ar fi pătruns și ar fi provocat distrugeri la o plantație agricolă deținută de unul dintre bărbații bănuiți de comiterea faptei. În data de 30 aprilie a.c., cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Judecătoriei Vaslui, cu propunerea luării măsurii arestării preventive” a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.
 

Ion (Tărâță) Țibireac este unul dintre cei mai cunoscuți și prosperi fermieri, dar și crescători de oi din județul Vaslui. De-a lungul timpului a fost implicat și în diverse scandaluri. Cu toate acestea, până acum, oierul excentric de la Văleni nu a fost tras la răspundere pentru că oamenii legii nu au găsit suficiente probe care să-l incrimineze. Unele voci spun ca nici nu au vrut să găsească, pentru că crescătorul de oi câștiga suficienți bani ca să fie “atent” cu toată lumea.

Scandalurile în care a fost implicat au rădăcini vechi și chiar dacă a fost acuzat de mai multe ori că încalcă, printre altele, norme de igienă și deranjează vecinii, Țibireac a scăpat cu basma curată.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole