Fermă integrată realizată cu fonduri europene, în județul Brașov

71

ferma_primavaraÎntr-un moment în care cei mai mulți oficiali recomandă realizarea de ferme cu producție integrate, care să aibă atât culturi  vegetale, pentru hrana animalelor, cât și animale, respectiv unități de procesare, o familie din zona Bran-Moeciu a decis și a reușit să acceseze fnduri europene pentru a realiza exact un asemenea proiect.

Vlad Enescu, un student de 23 de ani de la Facultatea de Medicină Veterinară de la USAMV București a povestit cum a reușit să facă toți pașii necesari pentru a ajunge la acest nivel și cum se implică activ în afacerea familiei.

În ferma familiei există azi 60 de vaci și 2.000 de oi, dar, în urmă cu 14 ani, șeptelul avea doar opt vaci, care erau crescute în localitatea Vlădeni, din județul Brașov, la 40 de kilometric de Bran. Cum a a ajuns ferma la aceste dimensiuni? Cu ajutorul fondurilor europene pe Măsura 121 Modernizarea exploatațiilor agricole. Valoarea totală a proiectului este de 170.000 de euro, 70.000 provenind din contribuții proprii, iar 100.000 din fonduri europene.

Banii au fost flosiți pentru reutilarea și modernizarea fermei, pentru ca munca tuturor să fie mai ușoară, după cum a povestit Vlad.

În paralel, familia are și o afacere în agroturism,  așa că hrana produsă în fermă ajunge de  cele mai multe ori pe mesele turiștilor care trec pe la pensiunea familiei. Mai multe pe agrointel.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise