Ferma de porci la standarde europene, pusa pe picioare de un tanar fermier

Tinerii din România reușesc să facă performanță în agricultură! După terminarea studiilor în domeniul zootehnic, tânărul fermier Timotei Mocan a decis să se întoarcă în comuna Vad, județul Cluj și să pună pe picioare o fermă de porci la standarde europene.

Potrivit postării publice a ministrului Agriculturii, Adrian Oros, proiectul cuprinde o hală de producție, o bucătărie furajeră, un depozit de cereale și un abator de capacitate mică. Activitatea principala constă în reproducția, creșterea și îngrășarea suinelor. Capacitatea maximă în fiecare an este de 1600 capete, cu un efectiv de reproducție de 50 de scroafe. Abatorul poate prelucra 12 porci/ora, cuprinzând și un laborator pentru testarea cărnii. Valoarea proiectului depășește 1.400.000€, fiind realizat cu ajutorul AFIR(60%) și 40% aport propriu.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a fost în vizită la tânărul fermier și a apreciat munca depusă. „Munca în agricultură nu este ușoară, însă astfel de exemple ne arată tuturor că se poate!”, a scris Adrian Oros pe pagina sa de Facebook.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole