Ferma de familie ULTRAMODERNA. Vacile asculta muzica simfonica si merg singure la robotul de muls

„Ferma de familie, viitorul agriculturii românești!”, a scris Adrian Oros, ministrul Agriculturii, pe pagina sa de Facebook. Oficialul a fost în vizită la ferma de familie a unuia dintre cei mai inovatori fermieri din județul Timiș, la ferma zootehnică de lângă Sânnicolau Mare.

Cătălin RUGAN, gazda întâlnirii, a realizat un adăpost ultramodern pentru 50 de vaci de lapte răsfățate, care ascultă muzică simfonică în timp ce se plimbă în voie prin adăpost, merg singure atunci când vor la robotul de muls, stau în cușete separatoare dotate cu covor de odihnă pentru vaci. Pentru investiție fermierul RUGAN a primit de la AFIR peste 784.000 €.

„În timpul vizitei la această exploatație zootehnică, o dovadă a capacității tinerilor de a face agricultură de top, i-am asigurat pe fermierii prezenți de toată susținerea mea, nu doar financiară, ci și administrativă, pentru a putea introduce tehnologii asemănătoare în cât mai multe ferme din România”, a scris ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În cadrul discuțiilor, fermierii au reclamat problemele pe care le întâmpină în obținerea extrem de dificilă a unor credite bancare necesare realizării proiectelor cu fonduri europene nerambursabile.

Familia Rugan a reușit înființarea fermei de familie cu 50 de capete de vaci de lapte într-un adăpost în stabulație liberă, cu 3 boxe de maternitate și dotarea cu echipamente tehnologice performante, precum și achiziții independente:

- Publicitate -
  • robot de muls;
  • tanc de răcire lapte de 2.500 – 3.000 l;
  • robot de împingere automată a furajelor;
  • robot automat de curățare a grajdului;
  • perie automată pentru vaci;
  • ventilator grajd;
  • amestecător sumersibil pentru dejecții;
  • buncăr alimentare cu cereale;
  • tractor 102 – 110 CP.

Investiția pentru ferma de faamilie a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile acordate prin AFIR.

Click pe video:

CITESTE SI: Noi RESTRICȚII in pietele agroalimentare. Masurile OBLIGATORII de respectat

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole