Federațiile agricole vor primi bani de la buget pentru a reprezenta agricultura românească la Bruxelles

14

piataddsFederaţiile din sectorul agricol cu reprezentativitate la nivel național vor beneficia de sprijin de la bugetul de stat pentru a-și acoperi costurile reprezentării agriculturii românești la cel mai înalt nivel la Bruxelles.

Deputații au aprobat miercuri, 25 februarie, în unanimitate, un proiect de lege care prevede ca plata cotizației la platforma europeană a fermierilor COPA-COGECA să fie suportată din bugetul de stat, iar vocea fermierilor români să se facă auzită la masa unde se iau deciziile importante la nivel european. Sprijinul pentru reprezentarea agriculturii la Bruxelles a fost susținut în plen atât de parlamentarii Puterii, cât și de Opoziție, astfel că, la votul final legea a fost adoptată cu unanimitatea voturilor exprimate.

Legea adoptată de deputați prevede clar care sunt formele asociative care vor putea solicita sprijin de la stat în baza noii legi. Este vorba despre ”organizaţiile profesionale/interprofesionale constituite la nivel naţional, reprezentate în organizaţiile de profil din cadrul Uniunii Europene şi/sau organizaţii stabilite ca făcând parte din Grupurile de Dialog Civil ale Comisiei Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală”. În baza aceluiași act normativ, valoarea cotizaţiilor şi plafonul în limita căruia se decontează serviciile lingvistice, procedura de acordare, verificare şi control, se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a legii. (Integral pe ziarulunirea.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise