Federaţia Naţională Pro Agro a decis înfiinţarea unui fond mutual agricol

55

grau31iul

Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România -‘Pro Agro’ a decis, în cadrul şedinţei Adunării Generale Extraordinare desfăşurată în data de 26 august 2013, înfiinţarea Fondului Mutual Agricol “Pro Agro”.

Potrivit federaţiei, decizia de înfiinţare a Fondului a fost luată în urma creării recente a cadrului legal necesar înfiinţării şi funcţionării fondurilor mutuale pentru gestionarea riscurilor în agricultură. Rolul acestora este de a diminua riscurile la care sunt expuşi producătorii agricoli prin oferirea de compensaţii financiare membrilor pentru orice pierderi economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor sau de un incident de mediu.

Fondul Mutual Agricol Pro Agro va acorda compensaţii membrilor pentru pierderile economice cauzate de boli ale animalelor, ale plantelor, de un incident de mediu sau orice alt risc neasigurabil (fenomene meteo etc). Dosarul de acreditare al Fondul Mutual Agricol Pro Agro va fi înaintat Ministerului Agriculturii până la sfârşitul acestui an.

La începutul lunii august, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, declara că ministerul a finalizat partea legislativă de înfiinţare a fondurilor mutuale, iar fermierii care îndeplinesc condiţiile pot veni să solicite acreditarea.

“Începând de astăzi (9 august – n.r.), fermierii care îndeplinesc condiţiile, organizaţiile non guvernamentale care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţie, pot veni să solicite acreditarea de la Ministerul Agriculturii. În ceea ce priveşte condiţiile, ei trebuie să deţină 30% din suprafaţa arabilă a României. Practic, dacă ne luăm după acest procent nu putem avea în România mai mult de trei fonduri mutuale”, a spus Daniel Constantin. ( Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise