8 decembrie 2021 - 13:47

Fasole bătută cu miros de tutun de contrabandă, în Vaslui

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali de la Albița au descoperit în bagajele unui bărbat 9.000 de grame de tutun pentru narghilea, ascuns în cutii pentru alimente, potrivit vremeanoua.ro. Inventivitatea românilor atunci când vine vorba să trecă granița cu produse de contrabandă asupra lor continuă să îi surprindă pe polițiști.

În cazul de față, bărbatul a ascuns în cutii cu fasole, biscuiți și alte alimente, tutun aromat de narghilea, în valoare de 2.000 de lei. În urma verificărilor efectuate de Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Albița, individul care avea asupra sa marfă de contrabandă, s-a ales cu produsele confiscate și cu o amendă de 5.000 de lei.

Bărbatul cu dublă cetățenie, română și moldovenească, în vârstă de 28 de ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii frontierei la Punctul de Trecere al Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, la volanul unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova.

“În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport. Echipa de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a descoperit în bagajele personale ale bărbatului și în cutii pentru alimente, tutun pentru narghilea de diverse mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în greutate totală de 9.000 de grame. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării în vederea continuării cercetărilor a întregii cantități de tutun, în valoare totală de 2.000 de lei, de către autoritatea vamală, respectiv sancționarea contravențională a șoferului cu amendă în valoare de 5.000 de lei.”, a precizat comisarul șef de poliție Denis Mihaela Lazăr, purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iași.