PREMIERĂ! FarmConect – un nou tip de târg, de mare interes pentru agricultori

Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR) organizează în perioada 9-11 iunie 2022 prima ediție a târgului FarmConect România care își propune să faciliteze schimbul de informații, cunoștințe tehnice și experiențe relevante pentru fermieri, producători locali, consumatori și companii, asigurând în acest fel o dezvoltare sustenabilă a agriculturii în România.

Târgul este dedicat tuturor fermierilor, producătorilor locali, consumatorilor și companiilor
din agribusiness și este organizat în inima Bărăganului cu susținerea Primăriei Slobozia.
FarmConect România aduce o abordare nouă în organizarea târgurilor din agribusiness prin
implementarea unui concept ce-și dorește să schimbe percepția consumatorului privind modul în care se face agricultură în România, de-a lungul întregului lanț de distribuție și aprovizionare. In acest fel, târgul FarmConect România susținute valorile APPR: transparență, sustenabilitate, comunitate și informare corectă.

„Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-și reprezenta interesele și pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură romanesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agicultura în România, cum se produc hrana și materiile prime pentru industria agro-alimentară și care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor românești.” a declarat domnul Nicolae Sitaru, Președinte APPR.

„Bărăganul și toată regiunea de sud a țării sunt legate de agricultură. Ne aflăm în centrul unei zone cu un extraordinar potențial de dezvoltare și, prin susținerea acestui proiect care aparține fermierilor, vom contribui la dezvoltarea unui centru de excelență dedicat agriculturii și industriei alimentare. Comunitatea locală are nevoie de astfel de proiecte care vor pune Slobozia pe harta evenimentelor de referință la nivel național și european.” a declarat domnul Dragoș Soare, Primarul orașului Slobozia.

“Acest tip de eveniment va reprezenta mai mult decât un târg de agricultură. La FarmConect România vom putea arăta care sunt numeroasele provocări cu care se confruntă la nivel general fermierii: să producă în mod durabil pentru a găsi soluții la problemele legate de mediu și schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector care este expus concurenței piețelor internaționale și să atingă toate obiectivele ambițioase prevăzute în strategia De la fermă la furculiță”, este de părere doamna Alina Crețu, Director Executiv APPR

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole