FALS ȘI UZ DE FALS PENTRU OBȚINEREA DE FONDURI EUROPENE PENTRU ÎNTREȚINEREA PAJIȘTILOR COMUNALE DIN COSMEȘTI

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Cristian-Marius Mincă, primar al comunei Cosmeşti, din judeţul Teleorman, după ce a depus cu rea-credinţă mai multe documente falsificate în scopul de a accesa fonduri nerambursabile de întreţinere a pajiştilor comunale.

El este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, Marius Mincă, în perioada 2011 – 2014, a depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate (hotărâri ale consiliului local, procese verbale de recepţie finală, etc.), în scopul de a accesa în mod injust, în cadrul schemelor unice de plată, ca mecanism de susţinere a producătorilor agricoli, fonduri nerambursabile de întreţinere a pajiştilor comunale.

DNA precizează că, prin aceste demersuri, au fost obţinute, pe nedrept, în numele Consiliului Local Cosmeşti, finanţări nerambursabile, în sumă totală de aproximativ 333.000 lei.

Sursa citată menţionează că până în acest moment APIA nu s-a constituit parte civilă în procesul penal.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Teleorman, cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole