Fabrica HORA Reghin vrea să devină cel mai important furnizor de naiuri din Europa

76

naiinstr

Fabrica HORA S.A. Reghin, care confecţionează peste 200 de tipuri de instrumente muzicale şi peste 300 de tipuri de accesorii pentru instrumente muzicale, şi-a propus să devină cel mai important furnizor de naiuri din Europa, a declarat, Nicolae Bâzgan, directorul general al societăţii.

„Vrem să devenim cel mai important furnizor de naiuri din Europa. Există o firmă elveţiană care are o tradiţie mai îndelungată în fabricarea acestor naiuri, însă am ajuns la nivelul lor de calitate şi sper ca în curând să îi depăşim nu numai din punct de vedere al vânzărilor, dar şi din punct de vedere al execuţiei (…) Avem naiuri de bambus şi din alte esenţe, prun, salcâm, fag, paltin, iar cele tradiţionale sunt din bambus”, a declarat Nicolae Bâzgan.

Potrivit directorului general al societăţii, producţia de la HORA este diversificată, datorită faptului că majoritatea clienţilor preferă ceva specific, personalizat.

„Avem de-a face cu un fenomen care se întâmplă şi în modă, fiecare vrea să aibă personalitatea lui, ceva să îl pună în evidenţă, iar din acest motiv această gamă s-a lărgit foarte mult. Din seriile mari care s-au fabricat până nu demult, acum au devenit serii mici, dar personalizate, în funcţie de cerinţele clienţilor. Asta este şi un avantaj al nostru, în sensul că avem mai multe comenzi, dar, pe de altă parte, suntem influenţaţi în mod negativ la productivitate (…) Se fabrică şi serie, dar personalizarea ajunge chiar şi la 60% din producţie. Şi români, şi străini. Nu doar chitare, ci şi instrumente de suflat din lemn, naiuri, fluiere, instrumente etnice de suflat – cavalul, naiul peruan, naiuri asemănătoare naiului românesc”, a arătat Bâzgan.
Specialistul în confecţionatul naiurilor din cadrul societăţii, Ioan Halaţiu, a arătat că atelierul respectiv funcţionează de 13 ani şi că încă din primii ani a început să colaboreze cu artişti renumiţi. (Integral pe AGERPRES)Printre artiştii de talie internaţională care concertează cu naiuri confecţionate la HORA S.A. Reghin se regăsesc Gheorghe Zamfir, Radu Simion, dar şi alţi profesori din ţară şi străinătate.

Citește și

Cmentariile sunt închise